iStock_000003856979XSmall

Annonse


Datanerd holder San Francisco som gissel

Terry Childs (43) holder datanettet i den amerikanske storbyen San Francisco som gissel.

Bygget opp kjernenettet

Childs, som sitter i fengsel (og fortsatt hever en heftig lønn) etter å ha planlagt et datakupp, nekter å gi myndighetene passordene til datasystemene som styrer byen.

Childs var en av personene som bygget FiberWAN, ryggsøylen til byens datanett. Systemet inneholder 60 prosent av all informasjon på byens datasystemer.

Eget passord

Childs opprettet et passord kun han visste om og som ga han eksklusiv rettighet til dataene.

Annonse


Childs ga først politiet en falsk kode og nektet senere å gi dem den riktige, selv når han risikerte å bli arrestert. Sjefene til Childs ba han forlate jobben sin 9. juli, men forsetter å betale dataingeniøren den årlige lønna på 635 000 kroner.

Sparket, men får fortsatt lønn

Myndighetene har vært redde for at Childs kanskje har vært i kontakt med en tredjepart og gitt denne personen passordene.

Det kunne isåfall ha forårsaket stor skade og slettet tusenvis av viktige dokumenter, men myndighetene har ikke funnet noe bevis for dette.

Eksperter fra Cisco Systems har fått jobben med å bryte seg inn i systemet Childs nekter å gi dem innpass i. Om de ikke klarer det kan det ta åtte uker å sette opp nettverket om igjen. Det blir nok svært dyrt for Childs.

Kilde:
SFGate

Annonse