Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Qosimo G50. (Ill.: Toshiba)

Oppskalerer til HD

Nye Qosmio-laptoper lover HD-kvalitet.

Laptopene Qosmio F50 og G50 blir utstyrt med Cell-teknologi.

Sleivspark mot Blu-Ray

I en pressemelding avslører Toshiba at deres to nye Qosmio desktop-erstattere får Cell-teknologi (lignende CPUen i PS3) som blant annet tar seg av oppskalering av video til HD.

«Oppjusteringen av video i standarddefinisjon til høydefinisjons videoformat, noe som inkluderer sanntidsoppskalering av DVD video-innhold», skriver selskapet i pressemeldingen og sender et sleivspark i retning Blu-Ray etter at selskapets HD DVD-format tapte for Sonys.

G40 var den første Toshiba-laptopen med denne teknologien.

Kjappere avspilling

I tillegg er det støtte for håndbevegelseskontroll og ansiktsnavigasjon som gjør det lettere å finne igjen mennesker i videoinnhold.

Avspilling av HD-materiale skal være kjappere og belaste CPU mindre.

– Quad Core HD-prosessoren (basert på Cell) eliminerer dette problemet for brukeren, for selv om maskinen behandler flere applikasjoner samtidig er det mulig å skape og redigere HD-innhold, forklarer Toshiba.

I tilegg informerer Toshiba: «Prosessoren integrerer HD H.264 og MPEG2 enkodere og dekodere i tillegg til fire 128bit SIMD RISC prosessorer som hver er klokket inn til 1,5GHz i bredbåndsmotoren. Multimediemotoren fungerer parallelt med innretningens egen CPU og to HDD-er sørger for 640 GB lagringskapasitet.»

Kilde:
Toshiba Pressemelding

Stikkord: bærbare, blu-ray, cpu, dvd, hd, skriver, toshiba, video