Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Mange mister laptopen når de er ute og reiser.

Pass på laptopen i utlandet

637 000 blir stjålet hvert år i USA alene.

Som den trofaste ITavisen-leseren du er, er laptopen din en absolutt nødvendighet når du drar på ferie. Skal du reise til USA bør du imidlertid pakke laptopen langt ned i bagasjen, da en ny undersøkelse viser at det forsvinner 637 000 laptoper fra amerikanske flyplasser hvert år.

Sikkerhetskontrollene er verst
Det største forsvinningsområdet er ved sikkerhetskontrollene, da laptopen må separeres fra resten av bagasjen, og uærlige sjeler lett kan snike til seg laptopen.

I følge undersøkelsen utført av Ponemon Institute kommer bare 35 prosent av de forsvunnende datamaskinene tilbake til sine rettmessige eiere. Hele 16 prosent ville ikke starte prosessen med å anmelde tyveriet.

På oppdrag fra Dell
For å være sikker på at din bærbare maskin skal komme seg trygt gjennom hele flyplassen, oppfordrer det amerikanske handelskammeret deg å behandle maskinen som din egen lommebok. Dette skal sansynligvis ikke tas bokstavelig talt, men altså at du må passe godt på den.

Rapporten ble utført på oppdrag fra Dell i forbindelse med deres lansering av en ny sikkerhetstjeneste. Dell skal i framtiden ta i bruk GPS for å lokalisere stjålne laptoper, og med tanke på tallene undersøkelsen kom fram til, virker det som et stort marked for denne typen tiltak.

Kilde:
idg.se

Stikkord: dell, gps, usa