Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Her i Akron vil snart alle få tilgang til trådløs internett.

Gratis WiFi til hele byen

Gigantisk internett-prosjekt i USA.

Med så mye snakk om internettpriser til mobilen og teleselskapenes labre trøst med såkalte WiFi-hot spots for tiden, er det greit å se at noen har skjønt hvordan ting skal gjøres.

I Akron, en by i delstaten Ohio i USA, satser de nå på en omfattende WiFi-sone over hele byen, slik at alle kan nyte av gratis internetttilgang.

Mange tror på prosjektet

Det hele skal bli satt opp og driftet av selskapet OneCommunity, som nå har fått penger fra flere hold for å sette opp netverket. Akron har betalt selskapet 800 000 dollar, omtrent 4 millioner kroner, for å få nettverket opp og gå. Som om dette ikke var nok blir enda 4,5 millioner dollar satt inn på selskapets konto fra et amerikansk fond som jobber med å bringe internett til massene.

Universitetet i Akron har også slengt inn et par hundre tusen dollar i prosjektet, ettersom nettet vil strekke seg over skoleområdet deres.

Stor dekning
Totalt vil over 100 000 mennesker får dekket sine internettbehov som følge av prosjektet. Om det lykkes er selvfølgelig en annen sak. Flere byer i USA, blant annet Philadelphia, har prøvd liknende prosjekt tidligere, uten noe særlig hell.

Kilde:
Engadget

Stikkord: gratis, internett, usa, wifi