Hopp til navigasjon Hopp til innhold

1000 kjerner i én PC

Intel drømmer om framtiden

Utviklingen på datafronten går fort, det vet vi alle. I dag er prosessorer med 4 kjerner, quad-core, fortsatt det beste Intel har å by på. Snart kommer de med en Nehelam prosessor, som skal ta i bruk hele åtte kjerner.

Dette er allikevel ingenting sammenliknet med hva de tror framtiden vil bringe.

– Ingen grenser

Intel tenker nå langt framover i tid, og ser for seg datamaskiner med langt flere prosessorkjerner. Nylig sa sjefen for forskningsprogrammet til Intel, Jerry Bautista, at jo flere kjerner de kunne ta i bruk, desto bedre var det. Så lenge kjernene fikk nok minne, var det ingen grenser på hvor langt de kunne gå.

På mandag tok Anwar Ghuloum, en ingeniør hos Intel ideen et steg videre. I bloggen sin skriver han at programutviklere bør starte å tenke allerede i dag på hvordan de kan ta i bruk tusentalls av kjerner, da dette allerede blir diskutert internet hos Intel.

Titalls, hundretalls, tusentalls
Han fortsetter med å si at i begynnelsen tenkte Intel på hvordan de kunne perfeksjonere bruken av to- og firekjerners prosessorer, istedenfor å virkelig tenke langsiktig. Da har trenden snudd, og de tenker allerede på hvordan de kan ta i bruk titalls, hundretalls og til og med tusentalls av kjerner på en gang.

– Til slutt vil programutviklere innse at på andre siden av fjellet finnes innovasjonen. Det er den siden av fjellet det må programmeres for, allerede i dag – uansett om det er for flere kjerner enn det vi har i dag, forteller Ghuloum.

Kilde:
Cnet

Stikkord: intel, internet, pc, prosessor, skriver