Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Ikke vanskelig å se hvilket bilde som ble tatt 7. desember 1978 og hvilket som ble tatt i år. (Ill.: Microsoft)

Tårevåt Gates-avskjed

Sa farvel som sjef.

Sammen med Steve Ballmer takket Gates fredag for seg etter 33 år i selskapet.

Fremtiden

Det var en til tider svært rørt Gates som takket for seg i Microsoft, selskapet han startet sammen med Paul Allen i april 1975. Den gang med hovedsete i Albuquerque, New Mexico. Senere flyttet de til Redmond i Washington og der er de fortsatt.

Selskapet har senere dominert hjemme-PC-markedet, og senere server-markedet. Først og fremst med knallsuksessen Windows 95 som ble etterfulgt av 98, ME, 2000, XP og nå Vista og ikke minst Office.

Rørt Gates

Selskapet entret krigen om Internett sent og har i de senere årene fått merke effekten av akkurat dette. Google dominerer søk og annonser, mens Mysapce og Facebook er nettsamfunnene på alles lepper. Microsoft har fortsatt ingen sterk tilstedeværelse i noen av disse kategoriene, bortsett fra noen aksjer i Facebook.

Utfordringene står i kø for selskapet Gates nå etterlater seg. Bransjeeksperter stiller spørsmålstegn ved om Steve Ballmer er den riktige personen til å ta over etter Gates. En god selger mener de, men er han en god leder?

sagge
(Ill.: Microsoft)

Samhold

Gates mintes de tøffe tidene i selskapene:

– Det er de tøffeste tidene som binder oss alle sammen. Du vet når IBM angriper deg eller en rettssak som ikke ender helt riktig, og man må holde en pressekonferanse etterpå, sa Gates i sin avskjedstale.

Takket sine ansatte

Han takket alle sine ansatte for innsatsen gjennom alle årene. – Dere har gjort det så morsomt for meg. Det kommer ikke til å gå en dag i mitt liv uten at jeg tenker på Microsoft og de store tingene selskapet gjør, sa Gates.

Gates kanskje største visjon svært tidlig i karrieren ble virkelighet: «we started with a vision of a computer on every desk and in every home.» Det er noe ikke selv hans mest innbitte kritikere kan ta fra han.

Se avskjeds-møtet her.

Les Gates beste sitater, og hans tirade rundt Windows XP fra 2003.

Microsoft har også laget en avskjedsfilm.

Kilder:
Cnet
Cnet
Microsoft

Annonse
Stikkord: april, ballmer, facebook, gates, Google, ibm, internett, Microsoft, steve ballmer, vista, windows, windows xp, xp