Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Joss Stone mener andre artister er hjernevasket.

– Fildeling er genialt

Joss Stone er klar i sin tale.

For to dager siden skrev vi om musikeren Kid Rock som gjorde det (ganske) klart hva han mente om fildeling, og sammenliknet det med stjeling. Igår skrev vi om amerikaneren Indiana Gregg som heller ikke liker at musikken hennes blir delt.

Men ikke alle er like skeptiske til fildeling. Musikkartisten Joss Stone synes fildeling er helt greit – så lenge folk fortsetter å komme på konsertene hennes.

Elsker musikken, hater bransjen
Joss Stone mener musikkbransjen har hjernevasket artistene til å tro at fildeling ikke er bra, noe hun synes jobber i mot alle musikkens prinsipper.

– Jeg elsker fildeling, og jeg elsker musikk. Det eneste jeg ikke liker med musikken slik den er nå er musikkbransjen. Hadde det bare vært musikk og ingen musikkbransje hadde det vært fint, forteller Stone.

Videre forteller hun at hun synes det er helt greit at fans brenner cd-ene hennes og deler de med andre venner, så lenge de hører på musikken hennes.

Ikke alene
Flere artister har begynt å mene det samme, og store band som Nine Inch Nails og Radiohead har begge prøvd seg på distribusjon via nettet. Rapperen 50-cent gikk også ut i fjor og kom med et par positive kommentarer om fildeling.

Kilde: Torrentfreak

Stikkord: fildeling, musikk, nine inch nails, piratkopiering