Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Typhoon mener de har rettighetene på pekeskjerm-konseptet. Dermed må Apple og alle de andre betale... (Ill.: iStockphoto)

– Pekeskjermen er vår

Går til sak mot «alle».

Selskapet Typhoon mener at det er de som har rettighetene på pekeskjermen som nå brukes i alt fra iPhone til HTCs smarttelefoner og tablet PC-er fra Dell.

Sak mot 11 selskaper

Derfor går de nå til søksmål mot ti selskaper som bruker pekeskjerm-systemet uten å ha kjøpt lisens fra dem. Dermed risikerer både Apple, Fujitsu, Toshiba, Lenovo, Panasonic, HTC, Palm, Samsung, Nokia og LG Electronics å måtte punge ut med store beløp til det lille selskapet.

Allerede i fjor reiste Typhoon en tilsvarende sak mot Dell, som også bruker pekeskjerm i enkelte av sine produkter. Men så langt har det ikke falt noen dom i saken, og et forlik skal heller ikke være i sikte.

Agressiv beskyttelse

– Dette er nok et skritt i retning av å beskytte Typhoons intellektuelle eiendom mot urettferdig utnyttelse. Vi får håpe at alle potensielle overtrampere der ute nå vil merke seg at selskapet har som intensjon å beskytte sin eiendom på agressivt vis, sier Typhoons advokat Craig Weiner til macworld.co.uk.

Annonse
Stikkord: iphone, lg, nokia, tablet