Hopp til navigasjon Hopp til innhold
firefox3

Bedre farger i Firefox

Test: Lås opp gjemt funksjon i løpet av minutter!

Vi finner hele tiden nye ting vi kan gjøre med den nye versjonen av Firefox. Sist ut i rekka av nyttige ting finner vi en funksjon som låser opp browserens innebygde støtte for rik fargegjengivelse.

Prosessen er svært enkel. Slik går du frem:

1: Gå til adressefeltet og skriv «about:config». Trykk deg videre gjennom advarselen som dukker opp. Du skal ikke endre på noen fundamentale instillinger, så ingen grunn til å la seg skremme.

2:
Trykk i søkefeltet og søk etter «gfx.color_management.enabled». Eventuelt kan du bla i listen manuelt til du finner fram til riktig punkt.

3: Endre punktet til true (opprinnelig skal det stå på false). Restart browseren, og vips, bildene dine er friske og fine.

Hvis du ikke blir fornøyd med resultatet kan du når som helst gå inn på samme innstilling, og endre den tilbake til false.

Svakere ytelse
Så hvorfor er ikke dette en standardinnstilling i Firefox? Sansynligvis fordi det går utover ytelsen. I følge tester som har blitt gjort bruker Firefox 10-15 prosent mer kraft med fargefunksjonen aktivert.

På små bilder vil dette ha veldig lite å si, men når bildene blir større og det blir mer å prosessere, blir forskjellen lettere å oppdage. Før dette er ordnet opp og optimalisert, blir det neppe endret til standard instilling med det første.

Kilde: Lifehacker

Stikkord: bilder, firefox, Tester