Hopp til navigasjon Hopp til innhold
257954

38 år for hacking

Endret skolekarakterer og ble tatt.

Omar Khan fra California i USA ville ikke la et par dårlige karakterer hindre han fra en videre utdanning og en fremtidig karriere. Nå står han i fare for å måtte sone 38 år for å ha hacket seg inn i skolesystemet.

69 forbrytelser
I følge aktoratet har Khan vært svært aktiv i løpet av skoleåret, men dessverre kun på kveldstid og på områder han ikke burde ha hatt tilgang til. Han er nå anklaget på en rekke punkter, som blant annet identitetstyveri, forfalskning og tukling med offentlige papirer.

Poenget bak de mange forbrytelsene var å endre karakterene sine fra C, D og F opp til A-er og B-er (karakterskala fra A-F). I tillegg til å gjøre dette med sine egne karakterer, endret han også på karakterene til 12 medstudenter.

Som om dette ikke var nok, installerte han også spionvare på lærerens datamaskin, slik at han kunne fjernkontrollere systemet.

Ble tatt til slutt
Det hele ble oppdaget da han skulle søke seg videre til et universitet. Karakterene hans var ikke gode nok på den første karakterutskriften som ble sendt, og da han klaget og de nye karakterene plutselig var gode nok, ante rektoren uråd. Saken ble etterforsket, og Khan ble pågrepet.

Kilde: CRN

Stikkord: hacker, hacking, usa