Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Mange endringer i Skype 4. (Ill.: Skype)

Helt ny Skype-beta

Men få av funksjonene virker.

Den er ikke lagt ut ennå, men i løpet av kvelden vil du trolig finne en flunkende ny betaversjon av Skype HER (om lenken er gal, får vi satse på at leserne våre er oppdatert).

Bare for test

Uansett dreier det seg om førsteutgaven av Skype 4. Den siste stabile versjonen er 3.8.0.139, og Skype anbefaler ikke versjon 4 i daglig bruk ennå.

Det er likevel mange av oss som liker å teste ny programvare, selv om den ikke er helt ferdig. Ikke minst for å sjekke ut hvilke endringer og nye funksjoner som er på gang.

Helt nytt design

Og dem er det mange av i den nye Skype-versjonen. Designet er helt forandret. Fanene er borte, og i stedet har Skype delt programmet i to rammer med bildet til høyre og en rikholdig meny til venstre – omtrent som en standard nettside.

I tillegg er nettpraten (nyttig når video/lyd-funskjonen glipper) ikke lenger plassert i et eget popup-vindu, men i et eget felt integrert i hovedvinduet.

Få råd på direkten

Og mer kommer, etter hvert som Skype går videre i arbeidet med en ferdig versjon 4. De lover blant annet egen, integrert nettbutikk for Skype-kompatibelt utstyr (webkameraer, USB-headset etc.) og en egen rådgivningstjeneste som faktisk skal fungere på direkten.

Denne tjenesten har fått navnet Skype Prime, og skal omfatte alt mellom himmel og jord. Yahoo har fra før av Yahoo Answers, som ligner litt.

Sømløst mot Outlook

Som sagt er ingen av disse funksjonene med i denne tidlige betaen. Det er heller ikke automatisk gjentakelse av nummer, muligheten til å sette over samtaler til både andre Skype-brukere og mobil- og fastlinjenumre, videopresentasjoner og integrasjon med Outlooks addressseliste.

Alt sammen kommer i seinere versjoner, lover Skype.

Kilde:
Download.com

Stikkord: nettbutikk, skype, yahoo