Nyhetsbyrået AP vil ha nyhetene for seg selv. Det liker ikke bloggerne.

Annonse


Blogger-krig mot nyhetsbyrå

Nyhetsbyrået Associated Press (AP) ble ikke blide da bloggen Drudge Retort (en parodi på den mer kjente politiske bloggen The Drudge Report brakte meldinger som var basert på AP-materiale.

– Fjern sakene!

Drudge Retort fikk derfor en lite hyggelig melding fra APs advokater med klar beskjed om å fjerne meldingene. Årsaken var at innholdet i Drugde Retort-meldingene sto i det AP mente var «feil sammenheng».

Det var altså ikke meldingene selv de hadde stjålet, men innholdet i dem. Altså det samme som de fleste medier gjør hver dag – under dekke av sitatrett og prinsippet om fri informasjon.

Oppfordrer til boikott

Drugde Retort fjernet lydig meldingene, men resten av blogger-miljøet i USA reagerte kraftig på APs handlemåte.

Annonse


De frykter nå at nyhetsbyråene vil hindre dem i å skrive om nyheter som alle snakker om, og forsøke å monopolisere stoff om store, almene begivenheter. Derfor har mange gått til aktiv boikott av APs stoff på sine sider.

Nå skal AP-ledelsen møte Robert Cox, lederen for bloggerorganisasjonen Media Bloggers Association. Hensikten er å komme fram til en avtale som både ivaretar bloggernes ytringsfrihet og APs opphavsrettigheter.

Kilder:
Yahoo News/AP
BetaNews

Annonse