6-11-08-usb30

Annonse


Full USB 3-krig

nVIDIA er lei av å vente på Intels USB3-spesifikasjoner.

Vil ikke gi fra seg spesifikasjoner

USB3-krigen blusser opp. ITavisen har tidligere skrevet om den nye standarden som blir arvtakeren til USB2.

På den ene siden står Intel som sitter på spesifikasjonen til USB 3-teknologien. Selskapet vil ikke gi fra seg gratis-spesifikasjonene før de er helt ferdige. Spesifikasjonene er gratis og selskapet mener derfor at de andre ikke har noen grunn til å klage.

Lei av å vente

På siden som ivrer etter Intels spesifikasjoner, men som nå har sett seg lei av å vente er nVIDIA, AMD, Via Technologies og nå også SiS. Alle fire er chipsetprodusenter og trenger spesifikasjonene for å kunne implementere USB 3 i sine produkter.

Annonse


– Det som kommer til å skje er at resten av selskapene kommer til å lansere senere. Selv om vi har designet det etter Intels kontrollspesifikasjoner er det ikke sikkert vi tolker dem helt likt som Intel, forklarer nVIDIA. Dette kan skape forvirring for sluttbrukeren.

– To års forsprang

nVIDIA mener Intel bare er ute etter å sikre seg et stort forsprang ved ikke å gi fra seg spesifikasjonene:

– Da har Intel allerede blitt standarden og vi kan ikke gjøre annet enn å gå tilbake og designe chipsetet på nytt. Dette vil forsinke alt med ni måneder til. Dette gjør at Intel får et forsprang på 2 år i markedet og kan dominere alene. Da kan de ta hva de vil for chipsetene sine, mener nVIDIA som ikke akter å vente, men å lage sine egne chipset med de tre andre.

Det hele kan ende i full kundeforvirring og problemer når mannen i gata skal kjøpe seg ny PC og koble til MP3-spilleren med en annen USB3-spesifikasjon.

Kilde:
News.com

Annonse