Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Ikke la romantikken ta overhånd i dag. Vær forsiktig med hva du åpner på mobilen din! (Ill.: mywackospace.com)

Yahoo i seng med Google

Definitivt slutt mellom Yahoo og Microsoft.

Microsoft har nå kommet med det definitivt siste tilbudet til Yahoo. Da frieren Steve Ballmer igjen fikk nei fra Yahoo-ledelsen, gikk de to IT-gigantene hver sin vei – denne gangen trolig for godt.

Mer enn flørting

Dette går fram av en pressemelding Yahoo sendte ut i natt norsk tid.

Samtidig er det nå klart at Yahoo kaster mer enn skjelmske blikk på sin søkemotor-rival Google.

Avtale til 4,1 milliarder

De to har i følge BBC inngått en annonseavtale. Yahoo anslår at avtalen, som innebærer at Yahoo får bruke Googles småannonseteknologi, er verd 800 milioner dollar – om lag 4,2 milliarder kroner.

Avtalen gjelder foreløpig bare i USA og Canada, og partene vil foreløpig ikke si om de ønsker å utvide til Europa og andre områder på sikt.

Klassisk trekant

Kunngjøringen kom like etter at et var klart at Microsoft igjen hadde fått nei til å kjøpe Yahoo.

Det hele minner om et klassisk trekantdrama, der to menn konkurrerer om samme kvinnes gunst. Nå har altså «kvinnen» bestemt seg, og blitt med den ene hjem.

Forsmådd elsker

Dramaet startet i begynnelsen av mai, da Microsoft bød ufattelige 47,5 milliarder dollar (om lag 247 milliarder kroner) for å kjøpe Yahoo. Yahoo sa blankt nei.

Microsoft-sjefen Steve Ballmer er kjent for å ha et heftig temperament, og tok ikke akkurat avslaget med sinnsro. Han skal ikke ha kommet med noe høyere bud, men derimot flere ganger sagt svært høyt at dette er siste sjanse.

Sliter med nettet

Det lå likevel i kortene at Yahoo hadde mer lyst på et samarbeid med Google. De to er mer i direkte konkurranse enn Microsoft.

Samtidig er Microsofts motiv for å ville ha Yahoo at de så langt bare delvis har lykkes med sine nett-tjenester (Hotmail og MSN Messenger er hederlige unntak). MSN Live Search er en beskjeden suksess, og Microsoft sliter for å komme seg inn på det markedet Google er med YouTube.

Etter at nyheten om det endelige bruddet mellom Microsoft og Yahoo, sank Yahoos aksjeverdi med ti prosent.

Annonse
Stikkord: ballmer, europa, Google, konkurranse, live search, messenger, Microsoft, msn, steve ballmer, usa, yahoo