Sergey Brin

Annonse


Google-sjefen booker romferd

Sergey Brin grunnla søkemotoren Google sammen med studiekameraten Larry Page i 1998. I dag har selskapet over 19 000 ansatte, og målt i markedsverdi er det USAs største selskap utenfor Dow Jones-børsen.

Slikt blir det penger av. Og er man sjef, så er man sjef.

Privat tur

Derfor er det trolig bare lommerusk for Brin når han nå har bestilt seg en privat tur til fem millioner dollar (om lag 26 millioner norske kroner) for å besøke den internasjonale romstasjonen som sirkler rundt jorda.

Siden 2001 har det amerikanske selskapet Space Adventures sendt fem rikinger ut i rommet ved hjelp av russisk rom-ekspertise og utstyr.

Annonse


Fem før ham

Først ute var den amerikanske forretningsmannen Dennis Tito. Deretter fulgte sørafrikanske Mark Shuttleworth , så Gregory Olsen.

Den første kvinnelige romturisten var iranske Anouseh Ansari. Hun gjennomførte sin ti dager lange tur i september 2006. Deretter fulgte den tidligere Microsoft-toppen Charles Simonyi.

kasn bli kansellert

Og nå er det altså Google-gründerens tur. Men han kan trolig ikke regne med å bli nummer seks. For i løpet av inneværende år skal etter planen både astronaut-sønnen og spilldesigneren Richard Garriott og det russiske parlamentsmedlemmet Vladimir Gruzdev ut på romtur.

Selv vil ikke Brin bekrefte at han skal ta turen, bare at han har bestilt billett. I en pressemelding fra Google sier han at han er opptatt av romturisme og gjerne vil støtte prosjektet økonomisk.

Økonomisk trøbbel

Kostnadene ved å sende privatpersoner i bane rundt jorda er astronomiske, og det er en kjent sak at Space Adventures så langt ikke har vært en lysende forretning.

I tillegg har russiske romfartsmyndigheter gitt uttrykk for at de snart vil slutte å hjelpe selskapet med å arrangere turene.

Annonse