Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Dyrere jo mer du nekter

Se platebransjens prismodell for pirater.

RIAA har lenge forsøkt å presse studenter som de hevder har lastet ned musikk ulovlig, til å inngå forlik for å unngå en dyr og lang rettsak.

Dyrere jo mer man nekter

Ars Technica kan i dag avsløre hvordan modellen til RIAA fungerer når de går etter studenter:

Anklagede mottar et brev fra RIAA om at han eller hun vil bli saksøkt hvis det ikke inngås et forlik på 3000 dollar (omtrent 15 500 kroner). Dersom personen nekter, vil RIAA gå til rettsak og forlikssummen øker til 4000 dollar (omtrent 20 500 kroner).

Skulle den anklagede forsøke å hale ut rettsaken eller forsvare seg, øker forlikssummen dramatisk, til hele 8000 dollar, eller over 41 000 norske kroner.

Ingen har greid å motstå presset

Ifølge Ars Technica er det hittil ingen som har greid å stå i mot denne taktikken fra RIAA. RIAA selv, ser på denne taktikken som en bedre løsning for studenter som blir saksøkt.

– Vi har ikke noe imot at personer bruker sine rettigheter til å føre disse sakene i retten, men dette er saker som har blitt løst gang på gang i vår favør, sier en advokat i RIAA til Ars Technica.

Han tror at mange studenter blir veldig gira på å bekjempe kravet når det kommer, men gir opp når rettssakene blir langdryge og koster for mye penger.

ars technica

Annonse
Stikkord: ars technica, musikk, riaa