Iphone netcom

Annonse


Fri 3G-surfing med iPhone

Det var et mediesirkus uten like, da Steve Jobs lanserte mange nyheter for iPhone – og ikke minst en 3G-versjon av telefonen i går.

Alt om den nye telefonen kan du lese i denne artikkelen.

Kommer til Norge

11. juli er datoen mange nå venter på. Da lanseres telefonen her i Norge, og det er Netcom som skal selge telefonen. Men til hvilken pris?

ITavisen tok i går kontakt med Netcoms pressetalsmann, Øivind Vederhus. Han kunne ikke avsløre annet enn at Apple oppgir feil informasjon i sin norske nettbutikk, der det står at telefonen selges med to års bindingstid.

Annonse
– I Norge er reglene slik at det kun er lov med tolv måneders binding i privatmarkedet, og det må vi forholde oss til, sa Vederhus til ITavisen i går.

– Fri tilgang til 3G

En kilde som står Apple nær sier til ITavisen at det vil være et abonnement med fri dataplan. Netcom på sin side ønsket ikke å kommentere dette.

Fri dataplan vil i praksis si fri tilgang til 3G-nettet for datatrafikk, noe som nesten blir en nødvendighet med de nye funksjonene Apple har lagt i telefonen. Telefonen vil synkroniseres mot den nye tjenesten Mobile Me, i tillegg til at den har GPS.

Usikker pris

Det store spørsmålet er hva Netcom vil ta for telefonen. Steve Jobs sa under presentasjonen i går at prisen på den nye telefonen ble satt ned til omtrent 1000 kroner for 8 gigabyte-versjonen og 1500 for 16 gigabyte-versjonen.

– En annen problematikk er også den norske momsen, som også vil påvirke prisen, sier kilden til ITavisen.

Det er rimelig å anta at Netcom kommer til å selge telefonen med et temmelig «stivt» abonnement, men de holder kortene tett til brystet og sier at de vil komme med mer informasjon når det nærmer seg lansering.

Bør være likt for hele verden

Steve Jobs kuttet prisene i går. Vil dette gi utslag her i Norge?

– Det er jo informasjon som vi ikke vet noe særlig om enda, men Steve Jobs sa jo at prisen vil halveres. Og det bør være en tilsvarende pris for hele verden, forteller vår kilde.

Han er likevel usikker på om dette vil påvirke prisen i Norge i særlig grad.

– Jeg vet ikke om det får utslag for Norge. Dette er priser som vil inkludere et abonement, og foreløpig så er det TeliaSonera som er operatør, og hvordan det vil gi utslag kan jeg ikke si. Det må du nesten høre med dem om, sier forteller kilden til ITavisen.

Artikkelen er oppdatert.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse