Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Se Samsungs iPhone-utfordrer

Bildeserie: Ny touch-mobil, og flere er på vei.

Samsung lanserte i dag en ny mobiltelefon med touch-skjerm, Samsung Omnia i900. Mobilen er en av flere med touch-skjerm som selskapet skal lansere fremover.

Se bildeserie: Samsungs nye mobiler

Til å ta og føle på

Mobilen baserer seg på Windows Mobile 6.1 Professional og kommer med en 3,2 tommers wqvga lcd-touchskjerm. Omnia i900 har et fem megapiksel-kamera med ansiktsgjenkjenning og autofokus. I tillegg har telefonen innebygget GPS.

På minnefronten er det 16 Gigabyte innebygget minne, med mulighet for å utvide med et MicroSD-minnekort. Telefonen vil også ha både Internet Explorer og Opera, og har hdspa med en teoretisk hastighet på 7,2 megabit per sekund, melder Samsung i en pressemelding. Dette er imidlertid avhengig av hastigheten på nettet, og i Norge vil man antakeligvis ikke få høyere hastigheter enn 3-4 megabit.

Mobilen lanseres i norden i løpet av Oktober.

Flere på vei

I Juli kommer det enda en mobil med touch-skjerm, i tillegg til to mobiler med vanlige knapper.

Samsung TouchWiz F480, som skal lanseres i juli, har en 2,8 tommers touch-skjerm og mange av de samme spesifikasjonene som Omnia i900. Prisen vil ligge på ca. 5000 kroner.

Nytt flaggskip

Videre kommer Samsung med SGH-i200, og det selskapet kaller sommerens flaggskipmodell «Soul». Soul har en digital lydforsterker fra Bang & Olufsen og et kamera med 5 megapiksler, bildestabilisator og ansiktsgjenkjenning. Prisen vil ligge på rundt 5000 kroner og mobilen er tilgjengelig allerede nå.

Samsung skriver også at touch-mobilene vil ha såkalt «touch-vibrasjon», noe som betyr at mobilen vil vibrere for å bekrefte tastetrykk.

Se bildeserie: Samsungs nye mobiler

Stikkord: digital, explorer, hastighet, internet, internet explorer, kamera, Mobil, mobile, mobiler, mobiltelefon, samsung, skriver, windows, windows mobile