Akihabara-distriktet i Tokyo r også kjent som «Electric Town». I går ble området utsatt for en knivdesperado.

Annonse


Knivmorder amok i dingse-distrikt

Det oppsto full panikk da en mann stakk ned og drepte sju personer midt i Tokyos travle teknologi- og dingse-distrikt Akihabara i går ettermiddag japansk tid.

Kjørte bilen inn i mengden

Etter å ha kjørt bilen sin rett inn i en folkemengde, gikk mannen ut av bilen med en kniv i hånden. Så begynte han å stikke ned tilfeldige forbipasserende i nærheten.

Til sammen sju mennesker ble drept i det vanvittige, blinde angrepet. Ofrene er en kvinne på 21 år og seks menn i alderen 19 til 74 år.

En mann på 25 år ble kort tid etter arrestert av politiet, mistenkt for drapene.

Annonse


Fortalte alt på nettet

Før ugjerningene hadde mannen lagt ut planene sine i et forum på nettet. Klokka 05.21 om morgenen sto dette å lese på forumet:

– Jeg drar til Akihabara for å drepe folk. Hvis bilen min blir ødelagt skal jeg bruke en kniv. Favel, alle sammen.

Deretter, rundt halv sju:

– Nå er tiden inne. Jeg drar.

Så, klokka 9.48, via mobil:

– Jeg er nå i Kanagawa (forstad til Tokyo). Nå tar jeg en hvil.

Deretter, klokka 12.10:

– Nå er tiden inne.

Søndagsåpen gate

Klokka 12.30 kjørte mannen sin leide varebil inn i folkemengden på Chuo Dori-gaten i Akihabara.

Denne gaten er stengt for biltrafikk på søndager. Butikkene har søndagsåpent , og gaten var allerede full av folk som skulle ut og handle elektronikkvarer.

Turistmål for nerder

Akihabara er kjent som et mekka for de som elsker datamaskiner, spillkonsoller, bærbare mediespillere og andre elektroniske produkter.

De store elektronikkvaehusene ligger på rekke og rad, sammen med en mengde mindre spesialbutikker som selger alt fra produkter som ikke er lansert i Europa og USA ennå til førstegenerasjons iPod i åpnede esker og eldgamle Commodore spillmaskiner.

Folk fra hele verden – også Norge – valfarter årlig til denne delen av Tokyo for å shoppe og se det aller nyeste innen asiatisk elektronikk.

Sjldent, men ekstremt

Japan har svært lav kriminalitet i forhold til USA og europeiske land, og er definitivt ikke vant til drap på åpen gate.

Når det først skjer, er det desto mer ekstremt. I 1995 slapp medlemmer av den religiøse sekten Aum Shinrikyo ut giftgassen sarin i Tokyos tunnelbanesystem. 12 mennesker omkom.

I 2001 drepte en mann åtte barn på en barneskole i Osaka, og i mars i år drepte en mann en tilfeldig kvinne med kniv og såret sju andre et kjøpesenter i en forstad nord for Tokyo.

Kilder:
IDG