Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Revision3 selger TV-serier med Hollywoods velsignelse. Likevel ble de angrepet av Hollywoods hacker-program. (Ill.: revision3.com)

Hollywood «bombet» lovlig nettbutikk

Angrep fra filmbransjen stoppet salget.

Filmbransjen bruker nå nær sagt alle midler for å stoppe den omfattende distribusjonen av piratkopiert film på nettet.

«Friendly fire»

Men som i alle kriger hender det at man treffer sine egne når man skyter – i amerikansk militærsjargong såkalt «friendly fire».

Og ironisk nok skjedde angrepet på selve memorial Day (26. mai) – dagen når amerikanerne har fri for å minnes sine falne soldater i de mange krigene landet har vært involvert i.

Alt stoppet opp

Da opplevde nemlig Revision3, som selger TV-serier på nett helt lovlig og med Hollywoods velsignelse, at alt stoppet opp.

Årsaken var lammende, falsk trafikk fra serverne til selskapet ArtistDirect, som i likhet med Revision3 selger TV-serier – i tillegg til musikk og spillefilmer.

Filmbransjens angrepsvåpen

Dette selskapet bruker programvare fra selskapet MediaDefender, som er en av Hollywoods fremste tekniske allierte for å luke ut piratkopiert materiale på nettet.

Metoden består i å «bombe» servere som indekserer torrent-filer, slik at tilgangen til disse filene mer eller mindre blokkeres. I tillegg sender selskapets programvare ut en rekke «lure-filer» som bare inneholder støy eller korrupte data.

Bruker pirat-teknologi

Hensikten er å gjøre det vanskeligere å finne filmer og musikk for nettets stadig flere gratispassasjerer.

Denne gangen presterte altså selskapet å blokkere for en fullt lovlig butikk som tilfeldigvis bruker samme teknologi som piratene.

Skylder på hverandre

Siden angrepet teknisk sett kom fra en aktør i samme bransje som dem, spør Revison3 om hensikten kan ha vært å ramme en brysom konkurrent med hjelp av «våpenet» denne konkurrenten hadde fått via filmselskapene.

ArtistDirect skylder på sin side på MediaDefender, som selv mener de ikke gjorde noe galt.

Lot døra stå åpen

– Vi visste ikke at vi angrep et lovlig selskap. Alt vi så var en offentlig tracker med lenker til til piratkopiert materiale, sier MediaDefenders direktør Randy Saaf til News.com.

Revision3-sjefen Jim Louderback sier på sin side at selskapet bare linket til filer de skulle selge legalt. Men innrømmer samtidig at sikkerheten var mangelfull, slik at angrepet var lett å gjennomføre.

– Hollywood mister troverdigheten

– Men selv om du finner døra åpen, har du ikke dermed rett til å spasere rett inn, sier Louderback, som fortsatt er mektig irritert over at nettbutikken hans var nede i tre dager – og det til og med i en helg som regnes som svært viktig for handelsstanden i USA.

– Hollywood går altfor langt og mister all troverdighet når deres etterforskere – i ly av å være piratjegere – oppfører seg som lovløse pirater og hacker servere slik at lovlige aktører blir presset ut av nettet, sier advokaten Ira Rocken, som tidligere i år forsvarte trackeren TorrentSpy mot Hollywood.

I følgeTorrentfreak etterforsker nå det føderale, amerikanske politiet FBI saken.

Revision3s egen versjon av saken kan du lese HER.

Stikkord: angrep, fildeling, film, hacker, musikk, nettbutikk, programvare