Hvem vinner? DFC tror førsteplassen går til Wii, andreplassen til PS3 og tredje til Xbox 360.

Annonse


– Denne konsollen vinner krigen

Analyseselskapet DFC Intelligence har tro på Wii og PS3, men ikke 360.

Utrolige tall

2007 var et svært viktig år for spillbransjen. Blant annet ble det satt rekord i en omsetning på utrolige 250 milliarder kroner. DFC tror dette tallet kommer til å nå 900 milliarder kroner i 2012.

«Xbox 360 klarte ikke å bruke Sonys problemer til å bygge en sterk nok ledelse som er nødvendig for å vinne i det lange løp», heter det blant annet i rapporten som også nevner at dyrere bensin er en fordel for Sony, MS og Nintendo da mange velger sofaen i steden for å reise.

PS3 seierer over 360

2009 blir Sonys år ifølge byrået og spår at konsollen tar andreplassen ikke langt etter Wii, mens 360 da må nøye seg med sisteplass av de tre konsollene.

Annonse


DFC baserer blant annet analysen på at PS3 har falt i pris og at Sony samtidig har klart å holde på PS2-gamerne. Salget av PS2-konsoller har faktisk kun falt 7 prosent i de siste økonomiske kvartalet. Det er svært imponerende for en konsoll som ble lansert i 2000.

Svært få spiller FPS

Det ble faktisk solgt flere PS2 i 2007 enn både PS3 og 360. 80 prosent av alle gamere spiller ikke FPS-spill. Dette skal være en av grunnen til at MS ikke har klart å få en så stor ledelse med Xbox 360 (med FPS-titler som Halo 3) som de nok hadde håpet på.

Gode nyheter for Nintendo som satser på familiespill og ikke FPS.

Kilde:
Gamedaily

Annonse