women train laptop

Annonse


Surf på toget

De av oss som ikke synes det er moro å kun stirre ut av vinduet når man tar toget, går gode tider i møte.

Nett på toget

NSB planlegger å gjøre internett tilgjengelig for sine reisende. Tjenesten vil først bli tilgjengelig på strekningen mellom Skien og Lillehammer.

Deretter er det Bergenbanens tur, med Dovrebanen hakk i hæl. Tidligere var strømuttak kun tilgjengelig for de som betalte litt ekstra, men dette skal nå bli tilgjengelig på alle seter.

Skal leie ut «underholdningsmaskiner»

Det er ikke bare internett NSB skal tilby, selskapet planlegger også å streame filmer og annen underholdning fra en server på selve toget. Foreløpig har selskapet ingen prisantydninger å komme med, men ser for seg en modell der man betaler en fast pris for ubegrenset surfing.

Men du trenger ikke nødvendigvis ta med deg laptopen for å la deg underholde på togturen. NSB planlegger nemlig å kjøpe inn Archos-multimediaspillere som reisende kan leie på lange strekninger.

– Jeg vil gjerne understreke at vi ikke har bestemt oss enda, men Archos ligger godt an, sier leder for prosjektet, Arne Vidar Hesjedal, når vi spør hva slags multimediespillere det er snakk om.

Men hvordan vil dere sikre dere mot tyveri?

– Man kan aldri sikre seg helt mot at noen bare putter den i sekken, men jeg ser for meg at spilleren blir konfigurert slik at den ikke kan brukes andre steder enn mot det trådløse nettet på toget, sier Hesjedal til ITavisen.

På et tidlig stadium

Hesjedal understreker at prosjektet er på pilot-stadiet, og at detaljene foreløpig ikke er klare.

– Dette er et marked som er i en rivende utvikling, og det blir flere og flere som har bærbart utstyr for å komme på nett, sier Hesjedal. – Vi vil ta stilling til hvor mange multimediespillere vi kommer til å kjøpe inn etterhvert.

Hesjedal kunne ikke fortelle hvilken Archos-modell det er snakk om, men den siste vi testet var Archos 704 WiFi (dingz.no).

Les mer om prosjektet i denne pressemeldingen fra NSB.

Annonse


Annonse