Jammie Thomas slipper kanskje å bli konfrontert med fildelingsbevis når saken hennes kommer opp igjen.

Annonse


Jammie kan bli frikjent

Den fattige indianerkvinnen Jammie Thomas ble i fjor høst dømt til å betale en sum tilsvarende 1,2 millioner kroner til platebransjen.

1,2 millioner for 24 låter

Årsaken var at hun hadde lastet ned 24 låter via fildeligsnettverket KaZaa. Mange ville støtte henne økonomisk, og flere rikinger tilbød seg å betale deler av boten.

Men Jammie sto på sitt. På tross av at hun er alenemor med en inntekt på under 200 000 norske kroner i året, ville hun betale boten av egen lomme.

Sviktende bevisførsel

Nå kan det tenkes hun slipper unna. For U.S. District Judge Michael Davis har kommet til at den første dommen kan være feil.

Årsaken er bevisførselen til platebransjeorganisasjonen RIAA, som de til slutt fikk gjennomslag for.

Delte mapper lovlig

I følge RIAA hadde Jammie Thomas gjort de piratkopierte musikkfilene tilgjengelig for almenheten. Begrepet «gjøre tilgjengelig» har seinere blitt gjenstand for en spissfindig, juridisk diskusjon.

Dommer Janet Bond Arterton ved den føderale domstolen i Connecticut avgjorde i februar at det ikke er ulovlig å ha filer liggende i mapper som deles ut på nettet.

Dermed kan det tenkes at hele bevisførselen mot Jammie Thomas faller. Om dommen skal bli stående, må det etter dommer Michael Davis syn bevises at en overføring av de 24 filene mellom Jammie Thomas PC og andre brukere på nettet faktisk har funnet sted.

Kilde:
News.com
%

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse