riaa2

Annonse


Slik tar RIAA piratene

Fildelere i USA har det tøffere enn fildelere i Norge, vil mange påstå.

RIAA, den amerikanske platebransjens rettighetsorganisasjon jobber aktivt med å saksøke fildelere – uansett livssituasjon, alder eller antall filer som er lastet ned.

Letter på sløret

En anonym representant for organisasjonen lettet på sløret for The Chronicle of Higher Education. Demonstrasjonen viser kun hvordan de går frem for å ta brukere av fildelingsprogrammet «Limewire», som bruker Gnutella-nettverket, på universiteter og høyskoler.

RIAA har en liste over sanger de har rettighetene til, og gir denne videre til Media Sentry, et eksternt selskap som gjør jobben med å spore fildelerne. I Limewire har man muligheten til å finne IP-adressen til personen som deler filen – deretter går RIAA til nettleverandøren for å identifisere personen bak IP-adressen.

Automatisert

Selve prosessen er helt automatisk – Media Sentry har laget et program som søker etter låtene, henter IP-adressen og videresender den til RIAA. Selskapet trenger i de fleste tilfellene heller ikke å laste ned sangen, men sjekker i stedet hash-summen, for å se om den er lik den som ligger i RIAAs database.

Dersom det ikke skulle stemme, vil et menneske av kjøtt og blod laste ned sangen og analysere lydbølgene for å se om de stemmer overens med et åndsverk RIAA kontrollerer.

Gjør den det, vil skolen motta et brev om at de må fjerne sangen fra nettverket, og i enkelte tilfeller vil RIAA forsøke å inngå forlik på flere tusen dollar med «piraten».

Kilde: The Chronicle of Higher Edutcation

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse