Kinas regjering får bred tilslutning for sin nettsensur.

Annonse


Kinesere elsker nettsensur

Over 80 prosent av alle kinesere mener at nettet bør sensureres. Og av disse mener 85 prosent at sensuren skal foretas av regjeringen.

Spurt i sju år

Dette viser en ny undersøkelse foretatt av det respekterte amerikanske meningsmålinginstituttet Markle Foundation, i samarbeid med det kinesiske akademiet for sosiale studier.

Undersøkelsen er svært grundig, og er foretatt over en periode på sju år.

Upålitelig og farlig

Overraskende nok deler kinesiske borgere politikernes syn på Internett som en upålitelig, uberegnelig og i visse tilfeller farlig element i samfunnet.

Bare 30 prosent mente at innholdet på Internett kunne betegnes som pålitelig. Og hele 93 prosent mente at mye av innholdet på Internett ikke egner seg for barn.

Det man ikke vet, har man ikke vondt av

Det er på den politiske og historiske arenaen at myndighetene er mest aktive når det gjelder nettsensur. Kinesiske borgere blir mer eller mindre effektiv hindret i å se innhold om Tibet, enkelte minoritetsgrupper som Falun Gong og ikke minst massakren på Den Himmelske Freds plass.

Det er imidlertid porno og muligheten for å bli avhengig av nettet som opptar og skremmer kineserne mest, i følge undersøkelsen. Kunnskapen om de politiske emnene som regjeringen underslår er heller liten.

Undersøkelsen må dermed leses i lys av dette, påpeker Markle Foundation.

Hele undersøkelsen kan du lese HER.

Annonse


Annonse