Folk på gata i New York får fjernet ansiktene på bildet om de kommer for nære et Street View-kamera

Annonse


Google fjerner ansikter

Google lanserte Street View som en del av Google Maps allerede for ett år siden.

Detaljerte bilder

Tjenesten lar deg se detaljerte gatebilder fra en rekke amerikanske byer, blant dem New York, Los Angles, Miami og Minneapolis.

Nylig har de også utvidet til Europa, og nå kan folk kose seg med å studere gatelivet i blant annet Roma, Milano og Paris.

Saksøkt for privatliv-brudd

Foreløpig har ingen norske byer fått et kamerasymbol plassert over seg på kartet, men det er ikke umulig at i det minste Oslo-folk får oppleve å bli overvåket på åpen gate en gang i nær framtid.

Etter at et ektepar i i den amerikanske byen Pittsburg saksøkte Google for brudd på privatliets fred i forrige måned, har Google imidlertid fått kalde føtter.

Visker ut ansikter

I følge Googles egen blogg har søkemotoren nå begynt å viske ut ansiktstrekkene på folk som er nær nok et kamera til at man kan se hvem de faktisk er.

Systemet arter seg slik at ansiktene blir gjemt bak en digital «dott» – ikke ulik den som brukes i japanske pornofilmer for å skjule kjønnsorganer.

Ny versjon

Endringen skjer samtidig med at Google lanserer en ny versjon av Street View som zoomer inn gatelivet enda mer enn før.

Den nye teknologien blir først utprøvd på Manhattan i New York, men vil etter hvert bli rullet ut i andre byer som nå omfates at Street View.

Annonse


Annonse