Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Noen billigere? Creative tilbyr deg videokamera til noen hundrelapper. (Ill.: Foto: Creative)

Camcorder til 500 kroner

Creative med billig-video.

Creative lanserer nå sin VF0570-P Vado Pocket Video Camcorder, et fullt utstyrt digitalt videokamera som i USA skal koste 100 dollar (om lag 508 norske kroner).

Kameraet inneholder 2GB fastminne, vier 84 gram og kan i følge Creative selv ta opp i to timer sammenhengende.

Enkelt utstyrt

For øvrig er kameraet svært enkelt utstyrt, med en to tommers LCD_skjerm, en USB-port samt analog audio/video-utgang.

Norsk pris er ennå ikke klar, men vi vil tippe at den kommer til å ligge på rundt 700 kroner når moms og norsk «høykostavgift» er lagt på.

Flere om beinet

Spesifikasjonene vil neppe få en HD-entusiast til å danse av fryd. Vi snakker 640 X 480 VGA-kvalitet med 30 bilder pr. sekund. Men sikkert nok for familiefedre som har brukt opp feriepengene på en litt for dyr Syden-ferie…

Creative er imidlertid ikke alene om å fri til billig-markedet for camcordere. PureVideo har en tilsvarende modell ute for 800 kroner, mens både Panasonic, Samsung, Kodak og Canon har modeller som på den andre siden av Atlanterejhn ikke koster stort mer enn en norsk tusenlapp.

Billig også i Norge

Her hjemme er det også fullt mulig å få videokamera til under teusenlappen. Den billigste vi fant på en surferunde i nettbutikkene var Aiptek Pocket DV T 300 LE. For øvrig er det et stort utvalg i bra kameraer til mellom 1200 og 1500 kroner.

Kilder:
BetaNews.com
Camcorderinfo.com

Stikkord: bilder, creative, usa, video