Hopp til navigasjon Hopp til innhold
MSN Messenger TV blir snart tilgjengelig også for nordmenn. (Ill.: Microsoft)

Messenger-TV klar for Norge

Microsoft lanserer videodeling i nettpratklient.

De fleste av oss bruker bare MSN Messenger til å holde kontakten med venner. Og selv om nettpratklienten (i hvert fall i Windows-versjonen) inneholder langt flere funksjoner, er de relativt lite brukt.

Lanseres i 20 land

Dette vil Microsoft nå endre på. I 20 land – inklusive Norge – lanserer de nå Messenger TV – en underholdningskanal med flere TV-programmer som allerede er populære på det ordinære TV-nettet.

På den britiske utgaven kan du blant annet se artister som Kylie Minogue og Robbie Williams i aksjon, og følge med på populære TV-show som Ramsey’s Kitchen Nightmares.

Kan utveksle video

Brukerne kan utveksle videoer seg i mellom mens de snakker sammen på Messenger. Dette gjelder imidlertid bare videoer som du eller andre har lagt inn på MSNs You Tube-lignende tjeneste MSN Video.

Disse landene har fått Messenger TV-så langt:

Australia, Belgia, Brasil, Canada, Danmark, Tyskland, Indonesia, Italia, India, Malaysia, Mexico, Nederland, New Zealand, Norge, Filippinene, Russland, Singapore, Spania, Sverige og Storbritannia.

Lært Apple-lekse

Stikk i strid med det vi er vant til fra Microsofts side er ikke USA med denne gangen. Amerikanerne må med andre ord vente en stund til før de får lov til å bruke tjenesten.

Årsaken skal være at Microsoft har prioritert å skaffe seg rettigheter i det kompliserte og sammensatte europeiske TV-markedet først, slik at Europa slipper å vente på tur.

Muligens har de lært av Apple, som har opplevd store forsinkelser med iTunes både når det gjelder musikk og film. Mens det gikk relativt glatt med den amerikanske film- og platebransjen, var det et betydelig lengre lerret å bleke når det gjaldt Europa.

Britisk utgave fungerer i Norge

Tjenesten ser ikke ut til å være oppe i Norge ennå, men i Storbritannia er den nødvendige tilleggsprogramvaren lagt ut til nedlasting.

Det lyktes oss likevel å installere den britiske utgaven på vår «norske» Vista-maskin. Og alt ser ut til å fungere utmerket. Det er bare å klikke på «Watch Messenger video with friends» og deretter klikke på den Messenger-kontakten du ønsker å utveksle videoer med.

Det er foreløpig ikke kjent hvilke kommersielle TV-programmer og videoer som vil bli gjort tilgjengelig for et norsk publikum. men MSN video i Norge har allerede avtaler med blant andre TV2, iFilm og MTV.

Kilder:
Reuters.com
Information Week
ClipMarks.com

Stikkord: europa, itunes, messenger, Microsoft, msn, musikk, ord, sverige, tv, usa, video