Ole A. Sørli er strålende fornøyd med sin nye søkemotor for kultur- og underholdningslivet.

Annonse


Kjendis-«pappa» med søkemotor

Ole Anders Sørli (63) er mest kjent som mannen bak 80-tallsartister som Dollie de luxe og Ole Idole. Etter en mye omtalt rettssak med de tidligere Dollie-jentene Benedicte Adrian Mouton og Ingrid Bjørnov i 2000 har han drevet plateselskapet Notabene Records og lisensieringsselskapet Which Witch (kalt opp etter Dollie-musikalenen som Sørli beholdt rettighetene til) med relativt lav profil.

Nå er han tilbake for fullt i rampelyset – denne gang på nett-arenaen.

– Komplett idiot

– Jeg er noe i nærheten av komplett idiot når det gjelder nett og IT, sier Sørli kokett. Før han begynner å forklare i detalj hvordan nettstedet arena247.no er bygd opp, både logisk og teknisk.

– Men jeg har jobbet i kulturlivet i hele mitt yrkesliv, både som musiker, manager og forretningsmann. Dessuten har jeg en godt utviklet logisk sans og gode matematiske kunnskaper, sier han.

Annonse


Fra loppemarked til arena

Kort fortalt – og det er en utfordring når det gjelder Sørli – er Arena247 en søkemotor som skal fange opp alt som foregår på kultur- og underholdningsfronten her i landet.

– Vi gjør ikke forskjell på noen. Her kan både loppemarkedsarrrangører på Rena og konsertarrangører på idrettsarenaer i Oslo legge inn arrangementene sine – helt gratis.

Håper på penger

Med tre ansatte på et kontor i Oslo og et callsenter med fire ansatte sier det seg selv at nettstedet ikke bare kan drive med veldedighet. Nøkkelen er såkalte «plakater», der arrangører betaler for ikke å drukne i mengden av små og store arrangementer.

Plakatene selges av lokale fylkesagenter som før halvaparten av inntektene. Forløpig er også plakatene gratis, men dette må nødvendigvis endre seg etter en prøveperiode.

Luker ut tøv

– Arrangørene legger inn informasjonen selv, men våre folk ser igjennom før den legges ut. Det viktigste for oss er å sørge for at brukerne får et riktig bilde av hva som foregår. Vi håper også å være tidlig ute med å oppdatere avlysninger og endringer, sier Sørli.

Siden er bygd opp slik at du kan søke på arrangementer der du befinner seg. Du kan også snevre inn søket til bare å gjelde en bestemt sjanger, for eksempel rock eller teater. Også restauranter og barer er med, under sterk tvil fra Sørlis side.

Fotball-stjerne bak

– Vi vurderte å utelate denne delen av utelivet, men innså at de fleste jo tar seg et glass og en matbit før eller etter konserten eller kinobesøket.

Sørli er ansatt som viseadministrerende direktør i det nystartede aksjeselskapet. Hovedmannen bak selskapet er imidlertid den tidligere landslagsspilleren Nick Sandberg.

Annonse