Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Må Ballmer gå?

Rykter skal ha det til at Ballmers jobb henger i en tynn tråd.

På søndag ble det kjent at Microsoft valgte å trekke tilbudet om å kjøpe Yahoo, etter å ha høynet budet med fem milliarder. Spørsmålet er nå om Microsoft virkelig velger å gå fra avtalen, eller om de vil forsøke å gjennomføre et fiendtlig oppkjøp av Yahoo.

Sliter

I følge kilder nettstedet Techcrunch har vært i kontakt med skal Ballmer ha vært svært aggresiv de siste ukene, og vært «mer tyrann-aktig enn vanlig».

I et annet tilfelle skal en ansatt ha snakket om at de ikke trengte å bekymre seg for Ballmer mer, hvis Yahoo-avtalen gikk i vasken. Ballmer, som hørte dette, skal ha skreket tilbake at avtalen ville gå gjennom og at han ikke ville la styret «korsfeste» han.

Satset alt

Ballmer skal ha lagt svært mye i å få avtalen i havn. Microsoft-sjefen skal ved flere anledninger ha sagt hvor viktig Yahoo er for at Microsoft skal kunne konkurrere i søkemotor- og annonsemarkedet.

Dersom Microsoft skal forsøke seg med en fiendlig overtakelse av Yahoo, vil de gjøre alt de kan for å drive aksjeverdien til selskapet ned før de kjøper – noe selskapet gjorde da de trakk budet på Yahoo.

Kilde: Techcrunch

Stikkord: ballmer, Microsoft, rykter, yahoo