Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Selv kengurujegere i Australias outback får nå iPhone... (Ill.: 2dayblog.com)

Australsk iPhone-frislipp

Flere leverandører får telefonen.

Alt tyder på at Apple er i ferd med å gi opp sitt krav om binding til en enkelt teleoperatør i flere markeder.

Først Italia

For to uker siden ble det kjent at Apple etter all sannsynlighet ikke vil binde telefonen sin på det italienske markedet.

Nå kommer meldingen om at det samme trolig skjer i Australia. I dette landet prøvde Apple opprinnelig å få til en eksklusiv avtale med selskapet Optus.

Flere får selge

Dette gikk åpenbart ikke i boks, for nå melder Cnet Australia at flere australske leverandører får lov til å selge telefonen.

Nettstedet oppgir en anonym innsider som kilde. Apple har ikke offisielt bekreftet meldingen. Det er heller ikke kjent hvilke operatører som får telefonen. I følge kilden er det bare tekniske kriterier som nå legges til grunn. For eksempel at man har bygget ut EDGE-nettet.

Ikke fritt – men alle får

Dermed ser det ut til at den australske forretningsmodellen blir lik den vi har i Norge i dag. Populære telefoner selges her i landet med binding mot både NetCom, Telenor og disses samarbeidspartnere i markedet.

Det er derimot usikkert om telefonen vil selges fritt, uten binding mot teleselskap. I praksis skjer imidlertid dette allerede , spesielt i markeder der telefonen ennå ikke selges offisielt.

Etter hvert har mange tusen nordmenn kjøpt seg iPhone via USA. Telefonene er enkle å låse opp, og kan brukes med et hvilket som helst SIM-kort i Norge som i andre land.

Stikkord: anonym, Apple, australia, iphone, telenor