Hans Reiser var et kjent navn i Linux-kretser. Nå er han dømt for mord på kona.

Annonse


Linux- guru dømt for drap

I Linux-verdenen er Hans Reiser kjent som mannen som utviklet filsystemet ReiserFS. Han er også mannen bak det kjente IT-selskapet Namesys.

Bilen full av vann

I natt norsk tid ble Reiser dømt for overlagt drap på sin kone, Nina Reiser. Hun ble sist sett i live 3. desember 2006. Bilen hennes ble funnet i utkanten av San Francisco en uke seinere, men noe lik ble aldri funnet.

Aktoratet hadde utvilsomt sterke kort på hånda mot Reiser. Rett etter at kona forsvant, spylte han ned bilen han hadde lånt av sin mor så grundig at det lå igjen to og en halv centimeter vann på gulvet.

Sovepose full av blod

I bilen lå det også en sovepose full av konas blod, samt to lærebøker i politietterforskning i forbindelse med drap. I tillegg fjernet han harddisker fra PCene sine – angivelig for at han ikke likte at myndighetene skulle snoke i dem.

Reiser er nå funnet skyldig av juryen i Alameda County Superior Court. Straffeutmålingen gjenstår fortsatt, men Reiser risikerer 25 år bak murene.

Kilder:
San Francisco Chronicle
Wired

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse