obj.phpi

Annonse


Saksøker RIAA

RIAA, platebransjens organisasjon i USA, er travelt opptatt om dagen med å saksøke personer de mener har lastet ned musikk ulovlig.

Slår tilbake

Tanya Andersen ble saksøkt av RIAA fordi hun angivelig skulle ha lastet ned musikk ulovlig fra nettet. Platebransjen har satset på en skremselstaktikk, der de anklagede blir skremt til å inngå forlik for å slippe fengselsstraff.

Andersen vant rettssaken og går nå etter RIAA, som hun mener bruker ulovlige metoder i etterforskningen. Videre hevder hun at et selskap RIAA brukte under etterforskningen forsøkte å presse henne til å betale et forlik på mellom 4- til 5000 dollar (20.000 – 25.000 kroner), før skyldspørsmålet var avgjort.

Krever stor erstatning

Andersen krever nå en erstatning på 25 millioner kroner. En talsmann for RIAA sier til Business Week at de ikke har for store forhåpninger, men forsøker å holde piratdelingen nede.

«Vi har ingen illusjoner om at vi kan stoppe det helt, men vi tror at rettssakene har en dempende effekt,» sier Richard L. Gabriel i advokatfirmaet Holme, Roberts & Owen.

Kilde: Business Week

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse