DISH mener at Murdoch-selskapet NDS fikk laget piratkort for å skade dem.

Annonse


– Murdoch- selskap leide hacker

Christopher Tarnovsky blir beskrevet som «en av verdens to beste hackere». I en rettssal i Santa Ana, California har han tilstått at han i ti år jobbet for selskapet NDS, som er eid av den australske mediemopgulen Rupert Murdoch og hans News Corp.

News Corp eier blant annet TV-selskapet Sky og nettsamfunnet MySpace.

Penger i elektronikkpakker

NDS lager krypteringssystemer for til dekodere til kabel- og satellittfjernsyn. Dermed var Tarnovksy i en unik posisjon til å snoke i konkurrentenes systemer og ødelegge for dem.

Tarnovsky sier han ble betalt gjennom et annet Murdoch-selskapet, forlaget Harper Collins. Utbetalingene skjedde i følge ham selv i største hemmelighet. Ved en anledning skal han ha mottatt 20 000 dollar (om lag 100 000 norske kroner) sendt i pakker med elektronikk fra Canada.

Tapte 4,5 milliarder

NDS er saksøkt av selskapet DISH Network. De mener at Tarnovsky ble leid inn for å hacke seg inn i deres sikkerhetssystemer og utvikle pirat-kort som skulle ødelegge markedet for dem.

I følge DISH har de tapt 900 millioner dollar (4,5 milliarder kroner) på Tarnovskys virksomhet.

Avviser piratkort-produksjon

Dersom de vinner saken, kan det utløse et erstatningskrav som savner sidestykke innen TV-distribusjonsbransjen.

Selv om han innrømmer å ha mottatt penger fra NDS, avviser Tarnovksy at han ble leid inn for å produsere piratkort. Den gangen het selskapet EchoStar.

– Stor sammensvergelse

– Jeg fikk aldri penger for å ha omprogrammert Echostar-kort. Noen prøver å få meg fengslet her, sier han.

Han mener hele saken er en stor sammensvergelse, der han er offer for mediegigantenes spill.

Han innrømmer likevel at han jobbet med et universalkort som kunne «snakke» med alle andre smartkort. Og hans hacker-kollega Tony Dinosi kunne fortelle i retten at Tarnovsky skrøt av en dings han kalte «The Stinger», som han selv hadde utviklet og som han visste ble brukt til å åpne kort fra EchoStar.

Kilde:
Reuters.com

Annonse


Annonse