Hopp til navigasjon Hopp til innhold
2159804

EMI saksøker nett-backup

– Ikke lov å ta backup av egen musikk.

Det store plateselskapet EMI mener du ikke har noen rett til å lagre musikken din på nett.

– Ulovlig å drive backuptjeneste

Michael Robertson (mannen bak MP3tunes.com) sender for tiden EMIs meninger til alle i bransjen. MP3tunes.com har nemlig blitt saksøkt av selskapet.

Grunnen skal være at EMI mener at det ikke er lov å servere MP3-filer på nett som en backup-løsning. MP3tunes.com er nemlig et sted å lagre lovlig musikk for backup, ikke en nettbutikk.

Robertson svarer

«Filene er ikke eid av MP3tunes noe mer enn en bankboks er eid av banken som har dem. Plassen MP3tunes tilbyr er kundens egen plass», forklarer Robertson på bloggen sin.

Robertson fortsetter: «Plassen er tom til noen velger hvilke filer som skal lastes opp. Alle filene lagres fordi kunden vil det. Personer som velger denne løsningen burde være garantert samme privatvern de har når de lagrer noe på en lokal harddisk».

ITavisen skrev om MP3tunes allerede vinteren 2005. «Robertson mener han denne gangen gjør det på en slik måte at platebransjen ikke vil vinne fram med et eventuelt søksmål,» stod det i den artikkelen. Robertson har ikke grunn til å føle seg like sikker i 2008.

Kilde:
Consumertist

Stikkord: backup, emi, mp3, musikk, platebransjen