Hopp til navigasjon Hopp til innhold
IFA-sjefen Dr. Christian Göke utvider messen sin med kjøleskap, støvsugere og kaffetraktere. «Miss IFA» (ikke navngitt fotomodell) følger interessert med. (Ill.: Foto: Tore Neset)

Nå også med kjøleskap

IFA-messen utvider med hvitevarer.

MALLORCA (ITavisen.no):Verdens største messe for forbrukerelektronikk foregår i år som hvert år i Berlin i månedsskiftet august/september.

Seks haller

Men i år kommer hele seks av de over 25 gigantiske hallene på messeområdet til å være fylt av det som på bransjespråket kalles «hvitevarer» – alt fra elektriske tannbørster og barbermaskiner til kjøleskap, støvsugere og fruktpresser.

Forhåndspresentasjonen av den årlige messen i Berlin holdes hvert år på et nytt sted i Europa. Gjerne sammenfallende med turistmyndighetenes behov for å markedsføre bestemte steder og produkter.

Ingen grisefest

I år falt valget på Mallorca, den spanske øya som alt for mange nordmenn forbinder med grisefester, overstadig fyll og uspesifiserte hotellrom med utsikt til søppelcontainerne i bakgården.

Men det var heldigvis ingenting ved det luksuriøse hotell Blau Porto Petro på Mallorcas «gullkyst» som minnet om standard pakketur.

Sony-comeback

IFA-sjefen dr. Christian Göke kunne i tillegg fornøyd konstatere at Sony har bestilt enda mer plass i år enn i fjor. Da IFA for to år siden gikk over fra å bli arrangert annet hvert år til å bli en årlig foreteelse, stilte først Sony ikke opp i det hele tatt.

Men nå er de i høyeste grad med igjen – med alt fra flat-TV til PS3.

I fjor besøkte til sammen 235 000 mennesker messen, mens over 1200 leverandører og fabrikanter stilte ut varene sine. I år kommer disse tallene etter alt å dømme til å øke drastisk, på grunn av tilførselen av en bransje som parallelt har sin egen europeiske messe i Köln, Domotechnica.

Stikkord: ifa, sony