psystar

Annonse


Mac-klone bare bløff?

Den britiske avisa The Guardian har begynt å grave i historien til selskapet Psystar, som selger billige maskiner som kan kjøre Apples operativsystem.

Opplysningene som framkommer i avisas blogg er urovekkende:

1) Nettstedet deres ble registrert så tidlig som i 2000, men søk på Google og Live.com gir ingen resultater fra tiden før forrige uke.

2) Miami Chamber Of Commerce er delstaten Miamis svar på det norske Brønnøysundregisteret. Der er firmaet, som opererer fra Miami, ikke registrert. Heller ikke lokalavdelingen av Better Business Bureau, som er en frivillig sertifiseringsinstans, har hørt om selskapet.

3) Om du prøver å ringe selskapet, får du valget mellom Salg, Personal og Kundestøtte. Men ikke noe svar. Heller ingen respons på e-post.

4) Etter flere forsøk på Kundestøtte får bloggeren endelig svar. Fra en mann som ikke aner noe om Mac-kloninger, og som sier at selskapet driver med nettverksprodukter. Og at de bare har lokale kunder.

5) Den fysiske adressen ble plutselig forandret fra 10645 SW 112th, Miami, Florida til 10481 NW 28th Street, Miami, Florida. Mens den første adressen er et typisk boligområde uten kontorlokaler, er den siste adressen i en næringspark.

Alt dette er i følge britiske forbrukermyndigheter kjente tegn på et svindelforetak. Så det er kanskje grunn til å vente med bestillingen…

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse