Psystar lar seg ikke knekke av Apple. Nå vil de selge sine egne maskiner med OS X om bord.

Annonse


Gir blaffen i Apples advokater

Mandag sprakk nyheten om at selskapet Psystar vil selge maskiner som kjører Apples operativsystem Leopard (OS X10.5).

Starter på 2000

Det er en kjent sak at Apple ikke tillater andre enn seg selv å selge maskinvare som støtter deres operativsystem. De fleste venter derfor at Apples kobbel av advokater snart vil bli sluppet løs på det lille selskapet i Miami, Florida.

Psystar sier på sin side at de ikke akter å gi seg, uansett hvor mye juridiske ressurser som blir brukt på å stoppe dem. De ruller nå ut en hel serie billig-maskiner, der prisen starter på utrolige 2000 kroner.

Maskinene ble først kalt OpenMac, men har nå – uvisst av hvilken grunn – blitt omdøpt til Open Computer.

Annonse


– Trenger ikke koste skjorta

Den rimeligste maskinen har 2,2 GHz-prosessor, Intel Core 2 Duo og 2GB DDR2 RAM, med integrert GMA Intel grafikkmodul, en 2=X DVD-brenner og fire USB-porter. Med andre ord er den bedre spesifisert og langt billigere enn Apples egen Mac mini.

– Det trenger ikke koste deg skjorta å få en fullverdig OS X Leopard-opplevelse, heter det i en pressemelding fra selskapet.

– Hvorfor strippet maskin?

Videre står det:

– Apples Mac mini er fullstendig strippet, og likevel dyr. Hvorfor i all verden vil du ha en strippet datamaskin? Du spurte etter en god og billig maskin som kan kjøre OS X. Og vi svarer med en åpen maskin som er billigere enn selv den rimeligste Apple-maskinen som er ute nå. Den kjører det beste operativsystemet som finnes, og den er klar til å kjøre rett ut av boksen.

Selskapet tilbyr seg å installere OS X helt gratis. Av juridiske hensyn kan de ikke forhåndsinstallere operativsystemet, slik Apple gjør. Det er nemlig her Psystar har funnet et hull i lisensen.

High end-alternativ til 5000

Om du vil betale litt mer penger, har selskapet alternativet OpenPro, som koster rundt 5000 kroner. Da får du 2,6GHz-prosessor og GeForce 8600GT grafikkort. Samt større strømforsyning, FireWire-porter og USB-uttak i fronten.

Apple har så langt ikke kommentert utspillet. Men Psystar mener tydeligvis at de har retten på sin side, på tross av at det står klart og tydelig i Apples sluttbrukerlisens (EULA) at det er forbudt å installere OS X på annen maskinvare enn den som er laget av Apple.

Kilder:
Extremetech.com
BetaNews.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse