Fildeling er i seg selv ikke straffbart, og verktøyene som brukes til det er dermed ikke ulovlige, konkluderer spansk rett.

Annonse


Norske ISP-er nekter å sladre

Bransjeorganisasjonen IKT Norge har nå offentliggjort sitt svar etter at advokatforimaet Simonsen for kort tid siden sendte ut brev til de store norske internettleverandørene med krav om en større innsats i kampen mot fildeling.

Vil stenge fildelere ute

Advokatfirmaet, i fildelingsspørsmål som oftest representert ved advokat Espen Tøndel, hevder overfor nettleverandørene at en eller flere av deres kunder har benyttet BitTorrent-nettverk til å spre norske filmer, og oppfordrer nettleverandøren til å videresende et brev til den aktuelle kunden.

Simonsen vil også at nettleverandørene skal true kundene med utestengning dersom de ikke slutter med ulovlig fildeling.

– Ødelegger tilliten til kundene

Bransjeorganisasjonen IKT Norge har nå levert sitt svar til advokatfirmaet Simonsen. IKT Norge understreker at de ikke er for ulovlig fildeling, men at de ikke kan la seg pålegge en rolle av Simonsen. De mener også at Simonsens forslag undergraver tillitsforholdet mellom kunde og nettleverandør på en uakseptabel måte.

– For nettselskapene er det uaktuelt å delta i en prosess som har som mål å undergrave kundenes rettssikkerhet, sier Hallstein Bjercke i IKT Norge i en pressemelding.

Annonse


Annonse