Annonse


TEST: Tjen penger på fildeling!

Det høres ut som en spøk, men det er sant. Ameibo er prosjektet til Jacob de Geer, tidligere forretingsutvikler hos Tradedoubler.

Er det virkelig sant?

Den nye nettbutikken Ameibo skaper ståhei. Selskapet oppfordrer kundene til å dele filmene de har betalt for med andre Ameibo-kunder. Jo fler som laster ned fra deg, jo mere penger tjener du. Pengene du tjener kan du kjøpe flere filmer for, eller ta ut pengene og gjøre akkurat hva du vil med dem.

Flere tunge filmstudioer er allerede med og tjenesten fungerer i Norge, Sverige, Danmark og Finland.

Vi har testet

Når ITavisen prøvde tjenesten fikk vi svært god hastighet og klarte å utnytte hele vår 12Mbit-linje. Filen er på 1.56GB i WMV-format og er DRM-beskyttet. Det er ikke noen grense på hvor lenge filene kan deles. Det finnes også filmer uten DRM, men disse koster i gjennomsnitt over 100 kroner. Filmer med DRM varierer fra 30 til 80 kroner.

Annonse


Man tjener ulikt på hvor mye filmen er verdt på Ameibo. Er filmen verdt for eksempel 2 euro og man deler hele filmen man kjøper eller leier da tjener man 2 euro. Har du delt halvparten av filmen sammen med person nummer til person nummer tre tjener man 1 euro.

Etter litt fikling med DRM-oppdatering av Windows Media Player 11 (i Vista) fikk vi spilt av filmen. Førsteinntrykket? Tja. Kvaliteten er helt grei, men ikke noe bedre enn en gjennomsnittlig divx på 700MB. Man har jo høyere forhåpninger når man laster ned en fil på 1.5GB. Ikke godkjent.

Kan du si opp jobben nå?

Vi ser ikke for oss at man kan tjene seg rik på dette, spesielt ikke når man har såpass lave opplastingshastigheter som man har her i Norge. Det kreves jo også at filmen er populær, og da er det ofte de med kjapp linje som tar mest av kaka. Så langt (30 min. etter at filmen ble lastet ned) har vi ikke lastet opp noe.

Med filmen følger det med følgende readme-fil:

Warning: This program is protected by law. This program is distributed for reception only by an authorized viewer for private use. Any unauthorized copying, distribution, performance, renting, lending, exporting, importing, dissemination or exhibition is prohibited by law. Violators will be subject to criminal prosecution and civil penalties.

Kilde:
IDG.se

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse