Allerede nå kan du se episoder av CSI.

Annonse


Adobes nett-TV klar

Flash-video blir mer og mer utbredt på nettet – med YouTube som det store lokomotivet.

Egen spiller

Siden det er Adobe som eier teknologien, skulle det bare mangle at de ikke lager sin egen spiller. Det har de når gjort, og resultatet kan lastes ned helt gratis fra Adobe.com.

Spilleren er en såkalt AIR-applikasjon . Det vil si at at den er en del av Adobes nye familie av smarte webapplikasjoner. Adobe gjør imidlertid ikke dette bare for å være snille. De vil – hold deg fast – selge deg noe.

Skal selge film

Gjennom avtaler med en rekke film- og medieselskaper håper Adobe å kunne selge innhold til brukerne. Forretningsmodellen er abonnement. Så får vi se hvor mye av dette som blir tilgjengelig i Norge.

Det som derimot er tilgjengelig, er en rekke interessante videocast-programmer laget av hel- eller halvamatører uten ambisjoner om å tjene penger. Slik sett ligner AMP (Adobe Media Player) på iTunes, der det i tillegg til innhold man må betale for også ligger mye gratis videomateriale.
Fordelen med Adobes løsning er imidlertid at den «bor» i nettleseren din, og dermed ikke er avhengig av et separat program.

Kilde:
News.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse