TRÅDLØS: En femtocell kan bli framtiden for deg som ønsker å bruke 3G-nettet optimalt hjemme.

Annonse


Få bedre mobildekning hjemme

I USA regner mobildistributørene med å kunne distribuere mobile signalforsterkere til hjemmebruk allerede i 2008.

Forsterkerne kalles Femtocells, der femto betyr bitte liten. De fungerer omtrent som en trådløs ruter, ved at de tar imot og videreformidler mobilsignaler inne i brukerens hus.

Vil gi bedre dekning i hjemmet

Med dette håper mobilbransjen å møte en av sine største utfordringer: Dårlig dekning hjemme er det største motargumentet for de fleste for å si opp fasttelefonen.

Femtocell kan også gi brukerne mobil IP-telefoni, ved å formidle signalene via husets trådløse bredbåndsforbindelse i stedet for mobilnettet. På den måten er det store penger å spare for forbrukeren.

Annonse


Skepsis i bransjen

Mens de amerikanske mobiloperatørene Sprint og Verizon har så stor tro på teknologien at de planlegger å subsidiere boksene i stor stil, er andre aktører mer skeptiske. En talsmann for Ericssons nettverksdivisjon oppga blant annet at boksene er sårbare for forstyrrelser og støy, og at teknologien åpenbarer flere feil jo mer man undersøker dem.

En femtocell-boks vil koste fra 50 dollar (ca. 300 kr) I USA. For undertegnede, som har NetCom-dekning i heimen, fremstår dette som en grei pris å betale for å slippe frustrasjon og brutte samtaler.

Kilde:
Yahoo News/AP

Annonse