I juli kommer versjon 3. Til da må vi nøye oss med 2.0.13.

Annonse


Firefox 4 blir revolusjonerende

Chris Beard hos Mozilla jobber allerede med Firefox 4.

Firefox 4 allerede på vei

Beard mener det er på tide at nettleseren virkelig tar et stort steg fremover og virkelig revolusjoneres. Programmereren mener utviklingen nettleserne har stått ganske stille i 10 år. Dette er hva Mozilla tror er fremtiden.

Prism

Mozilla tar derfor sikte på å gjøre nettleseren en mer integrert del av maskinen. Vi snakker her selvfølgelig om et fenomen mange tror vil eksplodere i årene som kommer: nettapplikasjoner. Prism er Mozillas forsøk på akkurat dette. Drømmen til selskapet er at enhver nettside eller program skal kunne kjøres direkte fra skrivebordet når de ikke er koble til nettet. I følge Moailla kommer Prism og HTML5 til å banke Google Gears.

Weave

Den andre kjernedelen i Firefox 4 blir Weave. Mozilla vil at alle skal ha den samme nettopplevelsen uansett hvilken maskin man sitter på. Alle vet hvor plagsomt det å ikke ha de samme favorittene og passordene på alle maskinene sine. Mange har en laptop og bruker kanskje mobilen til surfing og. Firefox 3 legger grunnlagget for denne teknologien med en ny database, men dette blir ikke fullt utnyttet før i Firefox 4.

Når Firefox 4 kommer vites ikke. Mozilla jobber for tiden med å få Firefox 3 ut døra i juli.

Les mer om Mozillas kommende prosjekter her.

Kilde:
Webware

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse