iStock_000004888482XSmall

Annonse


Creative stoppet drivere

Hjemmesnekrede drivere ble stoppet av Creative.

Stoppet drivere

Creative har fått mange kunder imot seg etter at de på det offisielle forumet ga klar beskjed om at Daniel_K ikke lenger får lov til å distribuere sine modifiserte Soundblaster-drivere fordi de strider mot selskapets copyright.

Modifiseringen av drivere har vært nødvendig for å få flere av selskapets lydkort til å fungere optimalt eller å fungere i det hele tatt i Windows Vista. Nå raser kundene mot selskapet ettersom de mener Creative ikke selv klarer å levere drivere som fungerer skikkelig under Microsofts nyeste OS. Fans av driverne har også startet en underskriftskampanje og det har dukket opp en side som maner kunder til å boikotte selskapet.

Creative snudde delvis

I følge Engadget skal Creative senere ha snudd og likevel gitt Daniel_K lov til å fortsette å distribuere sine modifiserte drivere, ihvertfall de til Audigy 2 og Soundblaster Live!-kortene så lenge ingen av Creatives IP (intellectual property) følger med programpakken. Flere av driverne til Daniel_K har lenge blitt gjort tilgjengelig på fildelingsnettverk.

Annonse


Fortsatt er det mange sinte kunder om man tar en titt på Soundblaster-forumet. Her dukker det stadig opp tråder som «Post in here if your done with Creative» og «Can everyone who destroyed a creative product please take a picture of it and post it here?»

En av USAs mest populære nettbutikker for dataustyr Newegg skal ha stoppet salget av de lydkortene Creative merker com «Vista Capable» om vi skal tro en post på Creatives forum. Nesten 5000 personer har trukket tilbake sine Creative-ordre i følge brukeren «newegg». Siden Newegg ikke har kunngjort noe på sine egne nettsider skal man ta denne uttalsen med en klype salt. Det kan hende det kun er en juksebruker.

Kilde:
Engadet

Annonse