Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Daewoo Blu-ray Profile 2 (Ill.: Daewoo Corp.)

Endelig Blu-ray med nett

Filmer 8. april. Spillere til sommeren.

Et av de beste argumentene HD-DVD-leiren hadde mot Blu-ray var at Blu-ray ikke klarte å legge inn nettfunksjonalitet fra dag en.

To filmer

Men nå – etter at HD-DVD er erklært dødt og begravet – kommer de. Sony har nemlig annonsert at de fra 8. april kommer med BD Live – filmer som inneholder bonusmateriale som hentes fra nett.

Foreløpig er det snakk om to filmer: «Walk Hard: The Dewey Cox Story » og «The 6th Day ». Disse utgis foreløpig bare i USA.

Nye spillere

For å kunne se dette materialet må du ha en spiller som er kan kobles til nettet. Disse spillerne har betegnelsen Profile 2. Alle fleste spillere som er solgt hittil er imidlertid Profile 1, og har dermed ikke nettfunksjoner.

De første Profile 2-spillerne er ventet på markedet til sommeren. Amerikanere som kjøper nye filmer fra 8. april og som ikke har PS3 må altså smøre seg med tålmodighet før de får sett alt innholdet.

PS3 er klar

Ny firmware som gjør PS3 til en profil 2-spiller kom for øvrig i natt, i følge vår kommnetator HaZno (se under).

Det er ikke kjent når de første Profile 2-filmene kommer til Norge. Det eksisterer imildertid noen få titler fra andre selskaper i norske nettbutikker. Blant disse er «Saw 4» og «War».

Kilde:
Reuters.com

Stikkord: april, blu-ray, formatkrigen, sony