GAMMELDAGS?  Konkurrentene kritiserer Googles "gammeldagse" brukergrensesnitt.

Annonse


– Google er gammeldags

En gang i det oppringte internettets tid var Googles enkle, minimalistiske brukergrensesnitt tjenestens store fortrinn. En av selskapets tidlige investorer mener nå at tiden er inne for å fornye seg.

Engangsbeløp gir ubegrenset musikk

Mark Kvamme fra Sequoia Capital lanserer nå betaprosjektet Searchme, en søkemotor som sorterer søkeresultatene visuelt, noe lignende det Apple gjør i iTunes.

– Etter å ha prøvd Searchme, er det vanskelig å gå tilbake til Google. Den eneste grunnen til at jeg fortsatt gjør det er dekningsgraden, fortalte Kvamme en gruppe investorer på en presentasjon.

Engangsbeløp gir ubegrenset musikk

Også Jim Lanzone, tidligere sjef for Google-konkurrenten Ask.com, mener en liste over lenker er en gammeldags måte å presenter et søkeresultat på, og hevder at brukerne ønsker mer informasjon.

Begge disse Google-kritikerne har økonomiske interesser i selskapets konkurrenter, og kan derfor knapt kalles objektive i sin kritikk. Dette illustrerer likevel at Googles hegemoni i søkefeltet er under angrep fra flere forskjellige aktører for første gang på lang tid. Også Microsoft satser nå seriøst på å etablere sitt Live Search som et alternativ til Google.

Kilde:
News.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse