Abbey-A

Annonse


– Ingen Beatles på iTunes

Det er alltid stort oppstyr når legendariske rockeband inngår avtale med den største digitale musikkbutikken. Et av bandene som har vært vanskeligst for Apple å få rettigheter til har vært selveste Beatles.

Forhåpninger

Over helgen så det ut til å løsne. Det dukket opp konkrete pekepinn som til en viss grad bekreftet at Apple og Paul McCartney har inngått avtale om å legge ut Beatles-musikk på iTunes. Flere britiske aviser publiserte rykter om dette de siste dagene. Avtalen skulle være verdt mellom 400-600 millioner dollar, og inntektene ville fordeles mellom de to gjenlevende medlemmene, Paul McCartney og Ringo Starr, samt familiene til John Lennon og George Harrison, og til slutt Michael Jackson.

Ingen sannhet i ryktene

Nå uttaler imildertid Sony/ATV Publishing seg om saken, og forteller CNet at ryktene ikke stemmer. Sony/ATV eier rettighetene til publisering av flesteparten av Beatles-katalogen, etter et oppkjøp av Michael Jackson. Rettighetene til selve sangene eies av EMI.

Flere analytikere er også uenig i rapportene som dukket opp i britisk presse i løpet av helgen, men visse kilder påstår at en avtale fremdeles kan bli inngått i løpet av 2008.

Vi følger med på utviklingen. Ser du frem til Beatles på iTunes? Eller er det bare ønsketenking fra aldrende fans?

Kilde

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse