DRM-FRITT:  Mange velger ulovlig fildeling i frustrasjon over uhåndterlige DRM-formater. Det kan det snart være slutt på.

Warner dropper DRM i Europa

MP3-kunder i Storbritannia, Frankrike, Irland, Spania og Tyskland vil om kort tid kunne kjøpe musikk av artister som Madonna og Red Hot Chilli peppers i DRM-fritt MP3-format.

DRM-fri Amazon-musikk til Europa i år

Plateselskapet Warner har inngått en avtale med musikkdistribusjonsnettstedet 7Digital om å selge MP3-filer som kan spilles av på de aller fleste musikkspillere, inkludert Apples iPod.

Warner har allerede en lignende avtale med nettbutikken Amazon, men denne gjelder bare for amerikanske kunder. Det er ventet at også denne vil bli åpnet for europeiske kunder i løpet av året.

Drøyer med DRM-fri iTunes

Apples iTunes er foreløpig størst på digitalt musikksalg i Europa. Bortsett fra et eget samarbeid med EMI, selger de fortsatt sine musikkfiler med DRM som gjør at sangene bare kan spilles av på iPod. Denne er mulig å omgå, men ikke uten å kompromittere musikk-kvaliteten.

7Digital har allerede en avtale med EMI, og ser nå på muligheten for å utvide denne gjennom diskusjoner med Universal og Sony BMG.

Kilde:
BBC