FOR FILDELING: Nine Inch Nails eksperimenterer med nye inntjeningsmodeller med sitt siste album Ghosts.

Annonse


Nine Inch Nails slipper gratis-album

Det amerikanske rockebandet Nine Inch Nails har lastet opp det siste albumet Ghost 1 til flere kjente BitTorrent-sider til gratis nedlasting.

– Del fritt

Fansen oppfordres også til å dele musikken fritt, og til å bruke den i podcast-sammenheng. Dette er noe som ville vært umulig for bandet så lenge de var bundet til et plateselskap.

Ghost 1 er ett av fire album på den kommende utgivelsen Ghosts. Foreløpig er bare det første albumet lastet opp på torrentportaler. Hele samlingen tilbys imidlertid på bandets hjemmesider.

DRM-fritt i lossless-format

Bandet oppfordrer alle til å besøke deres hjemmeside. Der kan alle fire album lastes ned i flere DRM-frie digitalformater, inkludert FLAC lossless, for bare fem dollar, eller litt under 30 kroner.

Nine Inch Nails-vokalist Trent Reznor har tidligere innrømmet at han driver med fildeling, både lovlig og ulovlig. Da fildelingsnettverket OiNK ble stengt, innrømmet Reznor å ha vært kunde:

– Hvis OiNK hadde kostet penger, skulle jeg gjerne betalt, men det finnes ikke noe tilsvarende i det kommersielle markedet for øyeblikket, var Reznors kommentar.

Kidle.
Torrent Freak

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse