TYVEN, TYVEN: Den ukrainske hackeren Oleksandr Dorozhko ligger an til å bli rik takket være et smutthull i amerikansk lov.

Annonse


Hacker får tilbake utbyttet

Hackeren Oleksandr Dorozhko utnyttet et smutthull i amerikansk lov – og blir antagelig svært rik på det.

Tjente millioner på stjålet informasjon

Dorozhko hacket amerikanske selskaper og utnyttet informasjonen han stjal til å tjene to millioner dollar (ca. 11 millioner kroner) på aksjemarkedet.

Innsidehandelen ble raskt oppdaget av The Securities and Exchange Comission (SEC), som har som formål nettopp å slå ned på slik virksomhet. SEC fikk også tatt beslag i pengene Dorozhko hadde tjent.

Tyver slipper straff

Nå kan det imidlertid se ut til at hackeren får beholde utbyttet fra sine ulovlige handlinger. Amerikansk lov regulerer nemlig kun innsidehandel med informasjon oppnådd på lovlig vis, for eksempel ved at man sitter i ledelsen i et selskap og har tilgang til kurssensitiv informasjon. Loven har imidlertid ingen virkemidler mot folk som kommer over sin innsidekunnskap på ulovlig vis.

Selv om det er liten tvil om at Dorozhko har kommet over informasjonen på ulovlig vis, ser det ut til at SEC har små sjanser til å stoppe utbetalingen av aksjegevinsten. I og med at Dorozhko har base i Ukraina, er det også usannsynlig at SEC vil nå frem med et senere søksmål.

Kilde:
IDG.se

Annonse


Annonse